All for Joomla All for Webmasters
deensl
+386 (0)2 609 60 30 tajnistvo@orodjarstvo-gorjak.si Ljubljanska cesta 102, 2327 Rače, Slovenija
Certifikat
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
Opremljeni
Na voljo sodoben
strojni park
Profesionalni
Izkušena ekipa
strokovnjakov
POVPRAŠEVANJE Video

Aktualno

PARTNERSTVO V OPERACIJI VZPOSTAVITEV CENTRA »MODRA DELAVNICA« – OD POSKUSA DO POKLICA

Temelj za izvajanje operacije, katero sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je potreba po zagotavljanju boljših zaposlitvenih možnosti in novih t.i. zelenih delovnih mest na območju občin Makole, Poljčane, Rače – Fram in Slovenska Bistrica. Cilj je zmanjševanje pomanjkanja podjetnosti in ustvarjanje novih delovnih mest na območju omenjenih občin – območju lokalne akcijske skupnosti LAS DOBRO ZA NAS. Ker ne gre le za ustvarjanje novih delovnih mest, ampak tudi za pridobivanje konkretnih znanj, veščin in kompetenc, kar pozitivno vpliva na dolgoročen razvoj območja, imata pri tem ključno vlogo in pomen spodbujanje ustvarjalnosti in inovativnosti.

Prav iz teh razlogov, smo se odločili za sodelovanje na projektu »Modra delavnica«, katerega namen je, pod vodstvom Zavoda Simetris Morje, vzpostavitev skupnostnega centra tehniškega in drugega ustvarjanja. Tako se bodo lahko mladi učili in pridobivali veščine skozi delo ter se ob tem seznanjali z robotiko, naravoslovjem in alternativnimi viri energije. Veliko priložnosti bodo imeli tudi za ustvarjanje na področju tehnike, katere znanje je pomembno za zmanjševanje pomanjkanja kadrov v tehničnih poklicih. S tem problemom se srečujemo tudi v Orodjarstvu Gorjak, zato bomo skozi to operacijo mladim ponudili priložnost dejavnega preizkušanja poklicev v panogi orodjarstva.

S tem namenom bomo v sodelovanju z Zavodom Simetris Morje izvedli vrsto dejavnosti, in sicer:

  • tehnične dneve za osnovnošolce,
  • delavnico »ABC orodjarstva za otroke«,
  • delavnico »Poklicni preizkus«.

EKP v Sloveniji: www.eu-skladi.si
LAS DOBRO ZA NAS: www.lasdobrozanas.si
Zavod Simetris: www.simetris.si

 

EUROGUSS – mednarodni sejem livarske industrije

Euroguss je sejem livarske in pripadajoče livarske industrije, ki se odvija vsaki dve leti v Nürnbergu in je največji sejem livarske branže v Evropi. Sejem predstavlja inovativne rešitve in nove produkte na področju litja aluminija, magnezija in cinka. Spekter produktov, ki jih je možno videti, zajema predvsem teme s področij 3D printanja, CNC strojev, ulitkov iz različnih materialov, kovinskih zlitin, izdelave orodij za livarsko industrijo, optimizacije različnih procesov, energijske učinkovitosti, različnih testiranj materialov in še veliko drugih področij.

Euroguss sejem livarske industrije se je začel leta 1996 v kraju Sindelfingen, kjer se ga je udeležilo 93 razstavljavcev. Danes je ta sejem največji Evropski sejem livarske industrije. V letu 2018 je bil postavljen nov rekord, saj se je sejma udeležilo 641 razstavljavcev iz 33 držav sveta in 15,000 obiskovalcev, eden izmer 641 razstavljavcev je bilo tudi naše podjetje Orodjarstvo Gorjak d.o.o..

Leta 2014 smo se prvič udeležili sejma, in od takrat dalje ga redno obiskujemo vsako drugo leto. Zelo smo ponosni, da smo lahko del tega sejma, saj nam predstavlja velik del napredka v našem poslu. Ob vsakem obisku sejma se srečamo z vsemi strankami, kjer se lahko družimo tako na ravni poslovnega partnerstva, kot tudi na ravni medsebojnega prijateljstva. Na sejmu imamo možnost, da predebatiramo teme, ki nas povezujejo, probleme, ki nas vse odletavajo in še mnogo drugih stvari, ki nam vsem pomagajo, da lažje vodimo svoje podjetje do ciljev.

Vsako leto spoznamo tudi veliko novih potencialnih kupcev, vidimo s čim se ukvarjajo druga podjetja po svetu, kaj izdelujejo, na kak način in  kako poslujejo. Sejem za naše podjetje predstavlja velik del posla, saj je oglaševanje in promoviranje v livarski branži dokaj zahtevno in tako nam sam sejem daje najboljšo možnost, da se predstavimo, pokažemo svoje izdelke, predstavimo svoje prednosti in politiko podjetja.

V letu 2020 bo sejem ponovno odprl svoja vrata in že zdaj se veselimo in upamo, da bomo lahko del dogodka.